Vi som skriver för Phoenix

Phoenix.se drivs i huvudsak av mig, Tyres Holmström. Jag författar huvudparten av de artiklar som återfinns på webbsidan, och brinner för allt som har med hemtjänst samt vårdfrågor att göra.

 

Att hjälpa sina medmänniskor

Hemtjänstinsatser är synonymt med valfrihet; dvs. att patienten ska ha rätt att bo hemma, även om hälsan sviktar. Och då somliga vårdtagare vill bo hemma in i det sista, känns det skönt att kunna bidra till att deras önskan införlivas.

Många av de pensionärer som återfinns i Sverige känner sig även ensamma, oavsett om de har anhöriga i närheten eller inte. Att kunna skapa en nära kontakt med en person som behöver hjälp är obetalbart, och detta mantra återspeglas i många av de artiklar som återfinns på webbsidan.

Att arbeta inom hemtjänsten är inte alltid glamoröst och lönen är som bäst medioker, men känslan av att hjälpa medmänniskor som är i behov av extra stöttning är oslagbar. Du bör dock ha en omvårdande ådra om du har som mål att arbeta inom hemtjänsten, då hemtjänstarbete kan vara påfrestande, både psykiskt och fysiskt.

 

Hemtjänsten måste bli bättre

Jag har lärt mig en hel del under mina drygt 10 år som undersköterska inom den kommunala hemtjänsten, och jag ämnar förmedla samtliga av mina erfarenheter med hjälp av denna bloggen.

I mina ögon måste hemtjänsten bestå av professionell personal som alltid har vårdagarnas bästa i åtanke. Personal som utför sina uppgifter på ett alltför snabbt sätt, för att kunna fika med sina kompisar, bör se sig efter ett annat arbete.

Jag menar att denna webbsida bör avskräcka personer som inte bör arbeta i hemtjänsten, samt locka in personer som har potential att göra hemtjänsten till en bättre arbetsplats, både för vårdtagare samt de anställda.